Vaše ime i prezime

  Vaš email

  Vaš telefon

  Vaša adresa

  Grad

  Da li već imate web stranicu ?
  DaNe

  Adresa web stranice (ukoliko ste iznad naveli Da)

  Koja je svrha web stranice:

  Ukratko nam opišite o kakvom se projektu radi i što želite da učinimo za Vas:

  Navedite web adresu nekog projekta koji vam je uzor ili koji je sličan ovom projektu:

  Za koliko vremena želite da projekat bude završen:

  Vaš budžet:

  Maksimalno smo posvećeni svakom klijentu
  Dostupni smo 24/7 za sva ažuriranja i intervencije na web stranici
  Garantujemo najbolji odnos cijene/kvalitete finalnog proizvoda/usluge

  Najčešći projekti

  Poslovni sajtovi

  Web shopovi

  Blogovi

  Forumi

  Često postavljana pitanja

  Kada će se moja web stranica pojaviti na Google ?

  Za svaki sajt napravimo mapu sajta i sve stranice koje napravimo prijavimo na najpoznatije pretraživače (Google, Yahoo, Bing). Da bi se Vaša web stranica pojavila u rezultatima pretraživanja, mora proći određeni kraći ili duži period, ali mi svakoj novoj stranici dajemo “vjetar u leđa” (Google webmasters i sl.), kako bi ubrzali indeksiranje u pretraživačima.

  Ne mogu da nađem svoju stranicu na Google ?

  Sve nove stranice se izvjestan period nalaze na “provjeri” kod Google-a tj. u tzv. sandbox-u. Na brže indeksiranje utiče veliki broj faktora (objavljeni sadržaji, linkovi, prvi vizuelni dojam stranice, povjerenje posjetilaca …).

  Da li mogu preko Vas registrovati domenu ?

  Da, naravno. Preko nas možete registrovati sve vrste domena. Domenu registrujemo na Vaše ime tako da ste Vi isključivi vlasnik i imate punu kontrolu nad vlasništvom domene.

  Da li izradu web stranice plaćam jednom ili više puta ?

  Zavisno od dogovora koji smo postigli,imamo praksu izaći klijentu u susret da odabere način plaćanja koji njemu više odgovara. Plaćanjem obaveza izrade web stranice, Vi postaje vlasnik svoje web stranice i s njom možete postupati kako želite, bilo da mi vodimo kompletnu brigu oko stranice ili da želite da to neko drugi radi.

  Koje troškove imam na godišnjem nivou ?

  Na godišnjem nivou, kao vlasnik web stranice i domene, imate slijedeće troškove:
  1. Obnova domene
  2. Obnova hostinga (godišnje ili mjesečno zavisno od izabranog paketa)
  3. Paušalni troškovi održavanja u skladu sa odabranim paketom

  Koliko traje izrada web stranice ?

  Svaka web stranica ima svoje specifičnosti, ali možemo garantovati da izrada neće biti duža od 20 radnih dana. Nakon što nam dostavite ulazne materijale (tekstove, logo i sl.) u pravilu stranica bude gotova za 10-15 dana.

  Da li Vas možemo angažovati kao vanjskog saradnika na našoj web stranici ?

  Vašim odabirom jednog od ponuđenih paketa ažuriranja, zaštite i ažuriranja, mi smo već angažovani za rad na vašoj web stranici za period od godinu dana. Vi nemate dodatnih troškova, a uvijek imate osobu koja se brine o Vašoj web stranici. Možete nas smatrati radnim kolegama…

  Kako provjeravam email ?

  Za provjeru maila možete korisiti WEB MAIL servis (Horde, Squirrel mail, Round Cubes) ili napraviti postavke mail klijenta na vlastitom računaru. Adresa za provjeru emaila putem WEB MAIL servisa je adresa_stranice/WEBMAIL ili konkretno npr. www.dizajnarena.com/webmail

  Moja stranica je hakovana. Šta da radim ?

  Ni jedna web stranica nije 100% sigurna i svaku stranicu je moguće oboriti. Mi sa svoje strane ulažemo maksimalne napore da se to ne desi, ali ako se ipak desi, a Vi to primjetite prije nas, odmah nas pozovite !

  Možete li preuzeti administriranje moje već postojeće stranice ?

  Ukoliko iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni uslugama osobe ili firme koja Vam administrira i ažurira web stranicu, obratite nam se i mi ćemo, potpuno besplatno, napraviti transfer domene i hostinga na naše servere.